اولی هاینونن معاون پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی و رئیس سابق بازرسان آژانس یکی از مطلع ترین افراد در پرونده هسته ای ایران است.اگر چه او جای خود را به هرمان ناکارتس داد اما هنوز هم پرونده هسته ای ایران را از نزدیک دنبال می کند. او چندین بار از طرف آژانس بین المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته ای ایران بازدید کرده است.
پیش بینی شما از مذاکرات آینده میان ایران و گروه ۱+۵ چیست؟ در خصوص این موضوع در نشست “گفتگوی منامه” صحبت کرده ام. یکی از دلایلی که باعث شد مذاکرات در ۲۴ نوامبر تمدید شود این بود که ایران بر برنامه غنی سازی خود پافشاری کرد.
مذاکرات هسته ای و نتایج آن، رفته رفته و در طی زمان به مسئلهی اصلی کشور تبدیل شد. اکنون ۱۱ سال است که ایران و کشورهای غربی در دو طرف منازعهای قرار دارند که به طولانیترین منازعه ایران با غرب در تاریخ جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است.
طیف نظرات در مورد اثرات تحریم بر اقتصاد ایران در تحت سیطره دو رویکرد افراطی است. عده ای آن را مصیبت می دانند که به مانعی در بر ابر برنامه های راهبردی توسعه اقتصادی ایران تبدیل شده است و برخی دیگر آنرا نعمتی که ناخواسته و اجبارآمیز سبب توجه مسئولان داخلی به «بستر سازی»، «قابلیتسازی» و «توانمندسازی» پتانسیل های درونی اقتصاد ایران و اتکا به خود شده است.
امیر حسین زمانی نیا با اینکه در محافل دیپلماتیک و برای اهل فن شناخته شده است، چندان اهل مصاحبه و گفتگو با نشریات نیست و به همین دلیل ممکن است خیلی ها او را نشناسند. اما او را بدون شک باید یکی از قوی ترین و حرفه ای ترین دیپلمات ها دانست.تسلط مثال زدنی او به زبان فنی و حقوقی انگلیسی معاهدات باعث شده است وی همواره یکی از اصلی ترین نویسندگان متن های معاهدات باشد.
پروفسور حسین عسکری، مشاور بانک جهانی و استاد تجارت بین الملل و امور بین المللی دانشگاه جرج واشنگتن آمریکا با اشاره به اینکه پایین بودن قیمت نفت بیش از تحریمها به اقتصاد ایران ضربه وارد می کند گفت: تا ۴ یا ۵ سال آینده قیمتها پایین خواهند ماند.